Aktuelt

VI LANSERER NY STEINTYPE I VÅRT UTVALG

Mørke steintyper er i skuddet og også steiner med struktur, derfor Virginia Black.

Gjenbruk av gravstein

De fleste gravstein kan bli som ny med den rette behandlingen.

Vi produserer det gravminne du vil ha

Ønsker du deg et helt unikt gravminne for den du er glad i? Nergård Sten utarbeider også helt unike gravminner i samarbeid med kunder. Vi skal her forklare hvordan vi gjør dette, og hvordan du kan gå fram om du har noe helt spesielt i tankene.

Begravelse

Når noen av dine nærmeste dør, så er du kanskje forventet å ta deg av det praktiske rundt begravelsen. Vi opplever at mange lurer på hva man bør gjøre i denne situasjonen, og hvordan gangen i det er. I denne artikkelen så vil vi forklare deg, steg for steg, hvordan en typisk begravelse arrangeres.

Gravminne design

Med Nergård sitt program, Steinbyggeren, kan du sette sammen et unikt gravminne fra et stort utvalg av modeller, steinsorter, bedplater og tilbehør. Ved å klikke og dra kan du selv designe et gravminne å få et realistisk bilde på hvordan gravminnet vil se ut. Vi vil nå vise deg, steg for steg, hvordan du kan designe et unikt gravminne. Det er så enkelt at hvem som helst kan få det til.

Se nyhetsarkiv

Gravminne design

Med Nergård sitt program, Steinbyggeren, kan du sette sammen et unikt gravminne fra et stort utvalg av modeller, steinsorter, bedplater og tilbehør. Ved å klikke og dra kan du selv designe et gravminne å få et realistisk bilde på hvordan gravminnet vil se ut. Vi vil nå vise deg, steg for steg, hvordan du kan designe et unikt gravminne. Det er så enkelt at hvem som helst kan få det til.

1. Velg modell for gravminne

Følg først linken til Nergård sitt program, Steinbyggeren. Denne kan du gjerne trykke på nå, slik at programmet åpnes i et nytt vindu. Du kan da følge stegene i denne guiden interaktivt. Det første steget er å velge form og fasong på gravminne, også kalt "Modell". Velg først den modellen du ønsker å designe. Deretter vil du få opp et bilde som vist ovenfor. Mange av våre modeller er designbeskyttet, og disse fåes kun hos Nergård Steinindustri. Hver modell har et bilde og et modellnummer. Under modellnummeret vises "høyde x bredde" for gravminne, og prisen for denne modellen med den rimeligste steinsorten. Vi har valgt gravminne med Modell 454, omkranset i denne beskrivelsen. Vi ser på bildet nedenfor at denne modellen er 70cm høy, 60cm bred og koster 26.500 kr med den rimeligste steinsorten.

design_1

 

2. Velg steinsort for gravminne

Det neste steget er å velge steinsort. Hos Nergård Steinindustri ønsker vi at du skal finne akkurat den steinsorten du ønsker deg, hvor alle steinsortene vi fører er av topp kvalitet. Valg av steinsort vil påvirke prisen på ditt gravminne, men ikke til en stor grad. Prisforskjellen mellom ulike steinsorter vil være påvirket av størrelsen på gravminne; for gravminne med Modell 454 så er det 1.500 kr forskjell mellom rimeligste og dyreste steinsort. Prisen vises automatisk for de forskjellige valgene. Vi har valgt steinsorten "Virginia Black", omkranset av den røde firkanten på bildet under. Virginia Black er en av våre nyeste og mest eksklusive steinsorter. 

design_2

 

3. Tekst og valgfri bedplate

Etter å ha valgt modell og steinsort kommer du til siste steg, hvor du kan legge til tekst, ornament, tilbehør og bedplate. Du velger bedplate ved å velge "tilbehør" i fanen til høyre eller klikke på boksen «Klikk her for å velge bedplate» under steinen. Hvorvidt du trenger en bedplate kan lese mer om her.

Ved å trykke på teksten hvor det står "Christine Maaseid", kan du endre navn til avdøde, samt velge skrifttype, skriftstørrelse og skriftfarge. Videre må du endre fødselsdato og dødsdato til det som stemmer for avdøde samt velge om du ønsker «stjerne og kors» eller «f. og d.» i datoene. Nederst på gravminnet finnes et minneord, dette kan endres til det du ønsker. Flere forslag på minneord finnes her. Du kan flytte all teksten på gravminne dit du ønsker.

Over navnet finner du et ornament (fjør og duer). Dette kan byttes ut med en hvilken som helst annen dekor, hvor mange eksempler finnes under fanene "dekor" helt til høyre på skjermen. Både farge, størrelse og rotasjon på dekoren kan endres slik som du ønsker. Lakkerte ornament er inkludert i prisen, sammen med frakt og montering. 

design_3

 

4. Valgfritt tilbehør og ornament

Mange ønsker også en vase, lykt og annen dekor slik som spurver i bronse. På modell 454 har vi satt inn en lykt. Om man ikke har lykt integrert i gravminne (noen modeller har det, f.eks. Modell 405), så er lykt for skjerming av lys et populært valg. Eventuell bronsedekor som kjøpes vil bli festet på gravminne på ønsket plassering. Tilbehør er forholdsvis dyrt. For steinen under så har vi valgt å montere et hjerte oppe til venstre, vi har også inkludert en vase og vasesokkel. Dette gir en totalpris på 40.100 kroner, hvor tilbehøret utgjør en betydelig del av prisen. Alt dette tilbehøret kan legges til valgfritt.

design_4

 

5. Valgfri helpolering av gravminne

For en vedlikeholdsfri gravstein og et pent utseende velger mange helpolering. Hvorvidt man trenger eller har behov for helpolering kan du lese mer om her. Om du ønsker helpolering kan du velge det ved å krysse av for dette valget nederst i høyre hjørne på skjermen. 

nergaard_step3_helpolering

6. Endre til en annen steinsort

Ønsker du å se hvordan steinen du har designet ser ut i en annen steinsort, kan du klikke på sirklene over modellen. Der vises de mest populære steinsortene våre. Klikk her for å se en oversikt over alle våre steinsorter

 

7. Bestill/lagre/skriv ut

Når du har designet et gravminne du er fornøyd med, så har du flere valg. Du kan trykke "Send til" nede i høyre hjørne. Da skriver du inn din egen mail-adresse og trykker "send". Da vil du (og bare du) motta all informasjon om gravminne du har designet. Dette kan du senere velge å sende videre til oss om du ønsker det.

Et annet valg er "Bestill gravstein". Du fyller da inn den informasjonen som forespørres og trykker "bestill". Da bestiller du et gravminne hos oss. Neste steg er at vi kommer til å gjøre klar en skisse av ditt eget unike gravminne som vi sender tilbake til deg for bekreftelse/godkjenning før vi begynner produksjon av gravminne.

Gratulerer, du har nå designet et helt unikt gravminne! Hvis du ønsker å fortsette på et senere tidspunkt, så husker datamaskinen på ditt siste design.