Aktuelt

VI LANSERER NY STEINTYPE I VÅRT UTVALG

Mørke steintyper er i skuddet og også steiner med struktur, derfor Virginia Black.

Gjenbruk av gravstein

De fleste gravstein kan bli som ny med den rette behandlingen.

Vi produserer det gravminne du vil ha

Ønsker du deg et helt unikt gravminne for den du er glad i? Nergård Sten utarbeider også helt unike gravminner i samarbeid med kunder. Vi skal her forklare hvordan vi gjør dette, og hvordan du kan gå fram om du har noe helt spesielt i tankene.

Begravelse

Når noen av dine nærmeste dør, så er du kanskje forventet å ta deg av det praktiske rundt begravelsen. Vi opplever at mange lurer på hva man bør gjøre i denne situasjonen, og hvordan gangen i det er. I denne artikkelen så vil vi forklare deg, steg for steg, hvordan en typisk begravelse arrangeres.

Gravminne design

Med Nergård sitt program, Steinbyggeren, kan du sette sammen et unikt gravminne fra et stort utvalg av modeller, steinsorter, bedplater og tilbehør. Ved å klikke og dra kan du selv designe et gravminne å få et realistisk bilde på hvordan gravminnet vil se ut. Vi vil nå vise deg, steg for steg, hvordan du kan designe et unikt gravminne. Det er så enkelt at hvem som helst kan få det til.

Se nyhetsarkiv

Gjenbruk av gravstein

De fleste gravstein kan bli som ny med den rette behandlingen.

Hos Nergård Sten bearbeider vi ca. 2000 gravstein per år. Av disse så er ca. 1500 produksjon av nye gravstein, ca. 250 er gjenbruk og 250 er navn- tilføyelser. I denne artikkelen skal vi fortelle om hvilken muligheter du har til å renovere gravstein, og hva du kan forvente. 

For at vi skal kunne renovere ditt gravminne må det i utgangspunktet kunne flyttes, slik at vi kan frakte den med oss til våre lokaler på Eide i Møre og Romsdal. Dette er slik at vi skal ha topp moderne og spesielt egnet utstyr for jobben tilgjengelig for å sikre et resultat som er så godt som mulig. 

I ca. 90% av tilfellene med gjenbruk, ønsker kunden å ha en polert/blank overflate på en gjenbruk-stein, spesielt på forsiden. Overflaten på steinen har gjerne blitt slitt etter mange år ut i vær og vind. Det er ofte en ekstremt stor forskjell på før og etter behandling, og helpolering av gravsteinen har den fordelen at den gjør gravsteinen til nærmet vedlikeholdsfri, som forklart nærmere her. Under kan du se et bilde av en eldre gravstein som har blitt behandlet, før og etter renoveringen.

Gjenbruk1

Her har det blitt gjort en rekke grep:

1. Gravsteinen sin overflate har blitt polert, noe som får fram den flotte strukturen i gravsteinen. Legg merket til at formen til gravminne er bevart.

2. Skriften og skrift-typen er endret, og ny dekor er inngravert.

3. Man kan også legge til en bedplate eller en blomsterrame, slik at det blir en mer ryddig avgrensing av blomsterbedet.

Det er også mulig å lage en ru naturflate for de som ønsker det, men dette er mindre vanlig. En renovert gravstein med ru overflate er vist under. Prisen for å renovere en gravstein er betydelig mindre enn prisen for en ny gravstein. Vi kan også modifisere formen på gravminnet i tillegg til behandling av overflatene for de som ønsker det, men da begynner prisen for gjenbruk å nærme seg prisen for en ny gravstein.

Kube

 Et unntak hvor vi ikke anbefaler gjenbruk av gravstein, er for gravstein som er laget av marmor. Siden disse blir sprøere over årenes gang, vil de kunne sprekke opp ved bearbeiding. Et eksempel på en slik gravstein er vist under. Ta kontakt om du er i tvil, så vil vi raskt kunne svare deg på om din gravstein er laget av marmor.

gjenbruk2

Det er også veldig vanlig med navntilføyelser, ofte kan man få mange navn på forholdsvis små gravstein, som vist under for Gravstein Modell 438.

forside_438

Vi er stolte over vårt håndverk, og under er det vist to bilder med gjenbruk av gravstein, ett eksempel på renovering av gravstein for anonym minnelund, og et eksempel på gjenbruk av verneverdig gravstein; her har navn blitt lagt inn uten bruk av lakk.

MinnelundGravstein gjenbruk verneverdig 

Et annet viktig perspektiv når det gjelder gjenbruk av gravstein er bærekraft. For hvert gjenbruk av gravstein så vil det kunne være en sjanse for at vi sparer miljøet for en importert gravstein, og det blir viktigere og viktigere både for vår og fremtidige generasjoner.