Aktuelt

VI LANSERER NY STEINTYPE I VÅRT UTVALG

Mørke steintyper er i skuddet og også steiner med struktur, derfor Virginia Black.

Gjenbruk av gravstein

De fleste gravstein kan bli som ny med den rette behandlingen.

Vi produserer det gravminne du vil ha

Ønsker du deg et helt unikt gravminne for den du er glad i? Nergård Sten utarbeider også helt unike gravminner i samarbeid med kunder. Vi skal her forklare hvordan vi gjør dette, og hvordan du kan gå fram om du har noe helt spesielt i tankene.

Begravelse

Når noen av dine nærmeste dør, så er du kanskje forventet å ta deg av det praktiske rundt begravelsen. Vi opplever at mange lurer på hva man bør gjøre i denne situasjonen, og hvordan gangen i det er. I denne artikkelen så vil vi forklare deg, steg for steg, hvordan en typisk begravelse arrangeres.

Gravminne design

Med Nergård sitt program, Steinbyggeren, kan du sette sammen et unikt gravminne fra et stort utvalg av modeller, steinsorter, bedplater og tilbehør. Ved å klikke og dra kan du selv designe et gravminne å få et realistisk bilde på hvordan gravminnet vil se ut. Vi vil nå vise deg, steg for steg, hvordan du kan designe et unikt gravminne. Det er så enkelt at hvem som helst kan få det til.

Se nyhetsarkiv

Gravminner av skifer

Skifer fra Oppdal gir gravminner med eksklusiv og ekte norsk framtoning. 

Den vakre bygda ved foten av Dovrefjell, Oppdal, har lange steintradisjoner. Skiferstein har vært en viktig eksportvare fra bygda siden 1920-tallet. Da kom Dovrebanen i drift og skifer kunne lettere sendes rundt om i landet. Oppdal Sten er en av de store bedriftene i Oppdal som eksporterer skifer til mange formål, som bruddheller til gårdsplasser, trappetrinn, peisplater og mye mer. Bildet over viser hvordan skifer utvinnes fra Klevanbruddet som ligger i Drivdalen i Oppdal. Her utvinnes og bearbeides stein som har vært formet i over 750 millioner år i naturskjønne omgivelser.

Skiferbrudd_Oppdal2

Våren 2019 startet vi i Nergård Stenindustri et samarbeid med Oppdal Sten, hvor formålet er å hente inn stein av den høyeste kvalitet for produksjon av gravminner. Produksjon av gravstein krever skifer som tilfredsstiller spesielle krav. For eksempel kan ikke skiferen spaltes, selv om den utsettes for meget høye påkjenninger (trykk høyere enn 1500 bar). Dette er ulikt skifer som for eksempel skal brukes som brudheller til gårdsplasser, hvor man ønsker at de spaltes til egnet tykkelse. Skifer som ikke spaltes finnes kun i spesielle deler av steinbruddet.

De fleste av våre modeller kan produseres i skifer, hvor de får en stilren og bestandig framtoning. Skifertypen "Oppdal Mørk Golan" egner seg spesielt godt, og gir pene gravminner som representerer ekte norskprodusert håndverk, fra råvare til ferdig produkt. Gravstein i skifer har vært meget populære siden lanseringen i vår. Modell 439 (øverst) og Modell 440 (nederst) er begge vist i skifer under. 

439

 440